You are currently viewing KАКВО МОЖЕМ ДА ВКЛЮЧИМ В ЗАПАЛКАТА НА АВТОМОБИЛА СИ?

KАКВО МОЖЕМ ДА ВКЛЮЧИМ В ЗАПАЛКАТА НА АВТОМОБИЛА СИ?

Буксата на запалката подава напрежение директно от акумулатора (12 V), което позволява то да бъде използвано по най-различни начини.

На пазара излизат все по-иновативни и интересни джаджи, захранващи се от запалката на автомобила. Те могат да бъдат изключително полезни и приложими. Затова в тази статия смятам да Ви представя какви възможности предлагат някои от тях.
  • Може да споменем на първо място FM Трансмитера, като много прочула се напоследък джаджа, която позволява слушането на музика с цифров сигнал от обикновен радио приемник. Съществуват също и MP4 плеъри с функция на трансмитер.
  • Антирадара също е важна част за много хора, която би спестила някоя друга глоба на водача. Най-често това устройство използва захранването от запалката.
  • Зарядни за телефони, плеъри и други портативни устройства съществуват под формата на устройства включващи се към запалката. Дори понякога се използват повече от домашните зарядни, от хора, които прекарват доста време зад волана.
  • Прахосмукачките за коли използват този метод на захранване, но те не са особено ефективни заради слабата си мощност.
  • Можете да намерите и инвертори, които създават изходящо напрежение от 220 волта променлив ток (като този който е в домът Ви) от запалката на колата. Чрез него може да се включи всеки електрически уред, който използвате и в домашни условия, стига да не е по-мощен от напрежението, което създава инвертора.
  • Съществуват и всякакви други глезотийки, каквито можете да си представите от рода на сигнални лампи – буркан, осветителни тела, различни преходници,адаптери и много други.

Поради това, че в купето обикновено има само една букса за запалка, се налага да се използва специален разклонител за запалка който дава възможност за включване на повече от едно устройства в нея

Съвет: Ако сте включили няколко консуматора в запалката проверете колко ток харчат, защото може да Ви изгори бушона отговарящ за този сектор. Може да се наложи да го смените с такъв, който е за повече ампери.

Вече знаете, че можете да превърната колата си в по-уютно място благодарение на буксата, принципно предназначена за запалка.

Вашият коментар